livmedcancer.blogg.se

Den här bloggen skrivs av Mia och Jocke Samuelsson och det här är vår historia: Hösten 2012 så fick Mia besked om att hon hade livmoderhalscancer. Beskedet kom kort tid efter att hon hade fött vårt andra barn, en son som heter Ville. Innan Ville kom till oss så har vi en dotter som heter Stina. Mia dog av sin sjukdom i januari 2015 efter knappa två och ett halvt års kamp. Jag har valt att driva bloggen vidare för att fortsätta berätta vår historia. En historia som inte avslutas med ett dödsfall utan en historia som skapas kontinuerligt av vår familj. Vill ni maila frågor eller liknande gör det på: livmedcancer@gmail.com

Ny cellgiftsvecka

Publicerad 2014-10-25 08:33:18 i Allmänt

Då var det dags igen, på måndag sätter vi oss i flaggskeppet som stavas Ford Fiesta och drar till Residensstaden. Efter förra cellgiftsomgångens lite sådär halvbra utgång (ja det var ironi) så vill Onkologen att Mia kommer in två dagar tidigare än vad vi gjort tidigare. Så istället för inläggning på onsdag blir det måndag istället. Den enda egentliga anledningen till det är att vi inte gör avsteg från behandlingen utan att Mia kommer få alla cellgifter som hon fick förra gången. För att undvika den monsterallergichock som hon fick med det sista cellgiftet ska den ges under mycket längre tid den här behandlingen. Mia får alltså inte bara lyxen (var det ironi igen månne?) att ligga lite längre på sjukhuset utan hon kommer även att få en bodyguard när det sista cellgiftet ges i form av en sjuksköterska som helt enkelt ska sitta med henne hela tiden. Personalen på onkologen är kanon men jag kan inte tänka mig att det är den roligaste eller mest varierande arbetsuppgiften den personen kommer att ha under sin karriär. Det är väl möjligen nöjet att få umgås med min fru som skulle kunna lyfta upp den arbetsuppgiften!

Sista tiden har faktiskt varit en relativt bra tid med en Mia som förhållandevis har haft rätt bra med energi. Det är skönt att kunna släppa sjukdomen för några stunder och kunna göra något annat än bara tänkta på den hela tiden. Givetvis följer Herr Cancer alltid med oss och vi behöver förhålla oss efter vad han tycker och tänker men vi har åtminstone kunnat ignorera honom bitvis, och det är skönt!

Efter den här behandlingen är det dags för ytterligare en röntgen. Den kommer visa om tumörerna har svarat på den nya behandlingen. Vi har pratat om viktiga besked förut i bloggen men det svaret vi får från den röntgen går ju inte säga annat än att det är ett ödesbesked. Det är för långt bort och för stort att ta till sig så jag varken kan eller vill spekulera i det svaret. Men att det är ett fruktansvärt viktigt besked det vet jag.

 

//Jocke

Kommentarer

Postat av: Petra

Publicerad 2014-10-25 08:48:24

Nu är det dax för ett positivt besked efter röntgen!!!! Håller tummar och tår för det,
Kramar till er ❤️❤️❤️

Postat av: LindaPinda

Publicerad 2014-10-25 22:04:16

Detsamma som Petra. Tänker på er och hoppas massor på er. Kram

Postat av: Manolis

Publicerad 2014-10-26 08:34:47

Tänker på er och håller tummarna allt vad jag kan att röntgenbeskedet innehåller bra besked!

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-10-26 09:58:44

Tänker ofta på er och håller mina tummar så hårt jag kan för att nästa behandling ska ta död på de där jävla tumörerna!FUCK CANCER!!
Styrkekramar från Linda❤️

Postat av: Cicci

Publicerad 2014-10-26 10:27:15

Håller tummen för positivt besked!!!

Postat av: Nette

Publicerad 2014-10-26 10:50:19

Håller tummarna att beskedet efter röntgen är glatt!
Tänker på er, varma kramar till er allihop!
/kusin Nette

Postat av: Malin w

Publicerad 2014-10-26 17:28:16

Åh! All styrka till er nu!!
Hoppas och önskar av hela min själ att röntgenplåtarna ser bättre ut denna gång!!!
Kramar till er alla!

Postat av: Elisabet (följare)

Publicerad 2014-10-26 19:31:39

Håller tummarna för lyckad behandling och inte minst för bra besked ang röntgenbilderna. Tänker på er familj och er kamp. Kramar från en läsare.

Postat av: Angelica

Publicerad 2014-10-26 20:28:42

Hårdaste hårdaste kramen till er!

Postat av: Tina & Stefan

Publicerad 2014-10-27 10:35:00

Hoppas verkligen att detta viktiga röntgenbesked blir positivt för Er <3<3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela