livmedcancer.blogg.se

Den här bloggen skrivs av Mia och Jocke Samuelsson och det här är vår historia: Hösten 2012 så fick Mia besked om att hon hade livmoderhalscancer. Beskedet kom kort tid efter att hon hade fött vårt andra barn, en son som heter Ville. Innan Ville kom till oss så har vi en dotter som heter Stina. Mia dog av sin sjukdom i januari 2015 efter knappa två och ett halvt års kamp. Jag har valt att driva bloggen vidare för att fortsätta berätta vår historia. En historia som inte avslutas med ett dödsfall utan en historia som skapas kontinuerligt av vår familj. Vill ni maila frågor eller liknande gör det på: livmedcancer@gmail.com

Tack för idag!

Publicerad 2016-10-17 00:29:25 i Allmänt

Vilken respons på TV inslaget vi fått! Tack för alla fina ord, alla frågor, alla tips som haglat in. Jag har hunnit svara på en del men inte allt som kommit in. Min ambition är såklart att svara på allting som kräver svar.

Med det sagt så vill jag bara säga att känn mycket, skjut inte upp saker som får er att må bra, skratta ofta, visa din kärlek till de som inte bara förtjänar den utan också till människor som behöver den.

Kram till er alla ikväll.

//Jocke

TV Soffan

Publicerad 2016-10-11 20:04:35 i Allmänt

Jösses nu har det varit mycket ett tag....... Jag har andats, tänkt och känt mycket cancer senaste tiden. Det har varit jobb med att få bitar på plats gällande vår stödverksamhet för män, nu börjar det likna något så nu ska vi bara få finansieringen av projektet helt klart så vi kan rulla igång det där! Jag har som bekant haft föreläsningar samt att jag figurerat i nyhetstidning där jag pratade om just stödgrupp och föreläsningar. Föreläsningarna skulle jag säga uppskattades väldigt mycket och det är något som jag tycker är väldigt givande då det känns som att historien och budskapet kommit fram när jag stått där och pratat.

Så nu på söndag 16/10 är det dags igen för mig att gästa TV4 morgon där jag och min kompis Niclas (som jag skrev om i förra inlägget) ska prata om vår situation och hur vi väljer att leva våra liv.

Som vanligt så blir det naket (inte bokstavligt) och ärligt från min sida när jag väl sitter där. Det är så viktigt att ta upp anhörigperspektivet för det finns så många människor därute som lever med cancer utan att vara sjuka själva. Det är så viktigt att de människorna känner att de inte är ensamma. Jag har själv känt den ensamheten och den är inte att leka med.

Därför ska ni titta på söndag.

//Jocke

I de materiella tingen

Publicerad 2016-10-01 15:06:51 i Allmänt

Kärleken sitter inte i fysiska saker eller i materiella ting. Det är just bara saker, saker som är skapade för att vara fina, praktiska eller kanske till och med fula.

Men med sakerna följer minnen och känslor. Det är inte så att sakerna själva producerar fram det här utan det är vi människor som tillger vissa känslor till en viss sak. Man kan komma ihåg när man fick en viss sak eller hur man mådde när man använde saken.

Med andra ord så är det nog så att materiella ting är viktigt för oss eftersom de påminner oss om tider som inte längre är.

Som vigselringar till exempel, där är det per definition en materiell sak som är så intimt sammankopplat med känslor. Jag valde ganska kort efter Mias bortgång att sätta över vigselringen på höger hand. Det kändes rätt att inte skiljas från en för mig väldigt viktig sak men ändå var jag inte gift.

Nedan är ett citat från ett inlägg på Facebook som min kompis Niclas skrivit och som delar samma öde som jag själv då hans fru gick bort på hösten 2015 i livmoderhalscancer. Jag tycker han visualiserar det här med att gå vidare i livet på ett bra sätt och att relationen med viktiga materiella ting ligger på en sund nivå.


"Var tid har sin tid, har konstaterat att jag är inte gift längre jag gillar inte riktigt ordet änkling som det står i alla brev från staten osv. Känns som en gammal titel och man tänker på en gammal man, så vad är jag? Jag är jag och just nu skiter jag i titlar de får vara vad det vill.

Cirka 6 mån efter Therese bortgång flyttade jag viselringen från vänster till höger hand ett fint tipps jag fick från Jocke Samuelsson, då bestämde jag när det gått ett år tar jag av mig mina ringar. För det är inte i tingen hon finns utan hon finns i mig och framför allt i våra älskade söner. Men skulle jag känna mig naken utan dem då är det bara att sätta på ringen igen svårare än så är det inte."

-Niclas Adman

Tack Niclas för att du gav mig cred om mitt tips och nu tackar jag dig då jag känner att jag inte längre behöver använda vigselringen. Jag tog av mig den i ditt och Tobbes sällskap efter vi spelat in Podradio om anhörigas berättelser i cancersjukdom i Stockholm för några helger sen.

Det är inte i tingen våra älskade finns utan inom oss.

//Jocke

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela