livmedcancer.blogg.se

Den här bloggen skrivs av Mia och Jocke Samuelsson och det här är vår historia: Hösten 2012 så fick Mia besked om att hon hade livmoderhalscancer. Beskedet kom kort tid efter att hon hade fött vårt andra barn, en son som heter Ville. Innan Ville kom till oss så har vi en dotter som heter Stina. Mia dog av sin sjukdom i januari 2015 efter knappa två och ett halvt års kamp. Jag har valt att driva bloggen vidare för att fortsätta berätta vår historia. En historia som inte avslutas med ett dödsfall utan en historia som skapas kontinuerligt av vår familj. Vill ni maila frågor eller liknande gör det på: livmedcancer@gmail.com

På sjukhusfronten.....

Publicerad 2013-09-30 14:38:32 i Allmänt

Ligger det till så att Mia har nu en skapligt effektiv smärtlindring. Hon är fortfarande ganska tagen och groggy av smärtan, i och med att hon numera får det i tablettform så går det som i toppar och dalar. Jag pratade med henne i morse och hon hälsade att hon nog inte kommer orka skriva något här idag. Ni får dras med mig helt enkelt.
 
//Jocke

Många steg

Publicerad 2013-09-30 11:30:39 i Allmänt

Vill bara ännu en gång tacka för alla jättefina kommentarer och alla erbjudanden om hjälp som kommer in. Det som jag känner är så fantastiskt att allt känns genuint och ärligt. Någon gång längre in i framtiden när vår familj kan se tillbaka på den här resan med distans så hoppas jag att den otroliga flora av varma känslor,  tillmötesgåenden, respekt och empati som ändå fyller den här bloggen, trots det mörka ämnet, finns kvar. Då tänker jag inte bara mellan oss och de som vi känner som följer oss här, utan även dem som vi inte känner. Att visa kärlek, respekt och empati med sina medmänniskor det är stort. Att få ett leende och ett hej i den offentliga hissen eller ett meddelande med "hoppas du mår bra". Så länge vi menar det och att det inte blir slentrian så kommer vi alla må så mycket bättre.
 
Till alla er som har erbjudit hjälp så är den varmt noterad, det här är en resa med många steg, ni kommer att behövas var så säkra.

Värme

Publicerad 2013-09-29 21:33:59 i Allmänt

Ikväll är en skitkväll, så nu har jag deklarerat det. Mia har fortfarande svåra smärtor fick jag reda på efter ett telefonsamtal med  en sköterska. Ville har fått feber och är sjuk, visst det är väl inte världens värsta i sig men man ligger liksom redan på max och då blir såna småsaker svinjobbiga.
 
Så inte fan blev det några pannkakor inte, lyckligtvis kunde bästa grannarna utfodra Stina fina. Själv är jag 1:a gradens lufteterian. Men överväger starkt att skita i den övertygelsen och trycka något med mer substans i.
 
Jag blir inte överväldigande ofta deppad men just nu känner jag mig som ett utskitet päron. Bästa knepet mot det måste vara oboy och ostmacka. Låt mig få tro det åtminstone.
 
jag satt och läste igenom kommentarerna förut och ni ska veta att det värmer otroligt mycket att läsa alla inlägg. Så om ni tror att det inte hjälper oss genom att kommentera våra inlägg kan sluta upp med den villfarelsen nu! Det är så mycket värme i era inlägg så jag blir rörd. kom och tänka på en aphistoria (ja som i apa, ni läste rätt) jag läste i en bok nyligen Med anledning av värme och gemenskap. Ber att få återkomma i frågan.
 
Nu känns det lite bättre, tack för att ni lyssnade.
 
//Jocke

Upp som en sol ner som en pannkaka

Publicerad 2013-09-29 16:44:57 i Allmänt

Vid operationen så fick Mia en ryggmärgsbedövning, Ni kvinnor som har fött barn har möjligen tagit hjälp av en sån smärtlindring. Det är bara det att när man föder barn och har en sådan bedövning får man inte Morfin. Det fick Mia, rätt in i ryggmärgen. 
 
Efter operationen har  ryggmärgsbedövningen suttit kvar och en pump kopplades på och som såg till att Mia hade en jämn morfinhalt och därigenom effektiv smärtlindring. Ryggmärgsbedövningen får tydligen sitta i 5 dagar vilket är idag, så imorse rök pumpen.
 
Jag pratade med henne precis efter dom hade plockat bort den, sen har jag inte fått någon kontakt med henne. Smärtan är uppenbart grotesk, hon ligger mest i dvala och har det riktigt jobbigt just nu. Jag har pratat med sjuksköterskan som också tyckte det "hade varit en riktigt dålig dag".
 
Jag skulle bli grymt förvånad om vi hör från Mia här på bloggen idag. Hon kämpar rejält mot smärtan så har ni en sekund över skicka en tanke till Mia. Även fast hon är den hårdaste jag känner så skadar det inte med lite hjälp på traven.
 
På tal om pannkaka så löste jag precis problemet om vad som kommer bli ungarnas kvällsmat.
 
Kom igen nu älskling!!!

Kommer min fru dö?

Publicerad 2013-09-28 23:18:29 i Allmänt

Jag satt i eftermiddags och tittade ut genom köksfönstren på barnen som var utanför och lekte i sandlådan. Jag hade fem minuter där inget krävdes av mig vilket var en skön känsla. Jag kom på mig själv att sitta och reflektera över min roll i hela vår livscirkus men kanske framförallt funderade jag på hur jag har tacklat allt det här, hur mina känslor går i allt det här. Det som slog mig då var att jag hade iklätt mig rollen som ”fixarn”. Ni vet den där personen som bara dyker upp och fixar mer eller mindre nödvändiga saker. Fixar den droppande kranen, slänger upp en lekstuga, klipper gräset etc etc. Jag är den där ”fixarn” som behöver lösa det praktiska, ungarna behöver äta, dom behöver sova, dom behöver en meningsfull vardag, ja man kan säkert hålla på i oändlighet med vad man behöver ordna i en rullande vardag……

……Och där var fem minuters stillhet förbi då jag såg Ville skopa in en näve sand i munnen, dags för ”fixarn” att komma till undsättning.

 

När jag nu sitter och skriver det här så har barnen lagt sig för kvällen och det helt tyst i huset. Tankarna far som vanligt runt så här dags på kvällen men jag känner att just ikväll gör jag ett tappert försök för att få ner en del av tankarna på pränt, jag hade börjat så bra i eftermiddags.

Det här inlägget kommer alltså handla om mig och hur jag känner för allt det här. Det slog mig nämligen att mina tidigare inlägg har skrivits av ”fixarn”. Jag har återgett situationer kring Mias tillstånd för att alla ska få en så klar bild som möjligt av situationen. Nu när Mia är tillbaka i matchen och kan tala och skriva för egen maskin, vilket i mitt tycke hon gör fantastiskt bra (hon borde kanske tänka på ett karriärsbyte), så behövs inte ”fixarns” inlägg i samma utsträckning

 

Vad tycker och känner då jag om att min fru fick cancer?

 DET ÄR JU ETT JÄVLA PISS, FAN, HELVETESS FÖRBANNADE JÄVLA SKIT!!!!!! 

Det var ju kanske inte så förvånade att jag tycker så men poängen är att jag säger det, för jag gör inte det så ofta offentligt tror jag. Mias sjukdom är för mig ett blytungt, skållhet smidesstäd bestående av sorg och smärta som pressar ner mig mot marken. Förutom att konstant brännmärka mig gör tyngden från den att jag får dra mig fram längs med marken, man skrapar sig blodig men man kommer sakta men säkert framåt. Med tiden blir man starkare och kan slänga iväg tyngden man bär på sina axlar åt helvete. Till slut står man där med ett vältränat om än ärrat inre som är redo för nya prövningar. Att lägga sig ner och ge upp finns inte på kartan.

Jag tänker ofta på innebörden från vårt möte med kirurgerna veckan innan operationen. Kirurgerna förklarade hur de hade tänkt sig ingreppet och hur oviss utgången på operationen var. När vi sen kommer in och diskuterar hur god prognosen är så är det ett brutalt uppvaknande när kirurgen säger. ”När vi pratar om prognos så pratar vi om prognosen för överlevnad”. Vi satt alltså och diskuterade huruvida min fru skulle dö eller inte. När jag hör de orden blir jag för första gången i hela den här resan till 100 % medveten om att min fru kan dö ifrån mig. Det var en svart Aha-upplevelse kan man lugnt säga.

Hela världen försvinner bort för en kort stund, jag tittar ner i golvet för att få en fast punkt att fokusera på, jag hör röster långt borta men uppfattar inte vad som sägs, jag tar några djupa andetag för att försöka återvinna kontrollen, det misslyckas. Jag ser mitt kommande liv passera i revy utan min bästa vän, utan mamman till mina barn, utan MIN kvinna. Jag tvingar mig själv att återfå kontrollen och går återigen in i samtalet. Kirurgen säger: ”sen är det så att det är inte alla som klarar en sån här typ av operation, det händer inte ofta men det har hänt att patienter har dött.”

På nytt tittar jag ner i golvet för att återfå kontrollen men allt jag ser är hur Mia lämnar mig på operationsbordet, att hennes kropp inte klarar påfrestningen. Det bränner i bröstet och hjärnan går på högvarv. Vad som verkar vara tusen tankar flyger genom mitt huvud. ”Jag klarar inte det här, jag kan inte ta hand om två barn själv”. ”Hur vill hon ha det på sin begravning, fan jag vet inte sånt”. Jag återfår kontrollen och går in samtalet igen och lämnar tankarna djupt inne i mig för en stund. Ni kanske tycker att kirurgerna var okänsliga, men att få information inlindat i silkespapper är en lyx vi inte har råd med.

Ju närmare operationsdagen kommer grips jag stundals av panik. Jag kunde inte skaka av mig rädslan om att Mia skulle dö på operationsbordet. Vi hade ju så jävla mycket kvar att uppleva tillsammans! Jag är en person som tror på reson och rimlighet, men när jag försökte övertala mig själv om att statistiskt sett borde det inte vara någon fara så bara studsade argumenten löst mot min dödsbild av operationen.

Jag skrev i ett tidigare inlägg om hur Stina ställde frågan om hennes mamma skulle dö, jag ställde mig den frågan varje dag, flera gånger om dagen efter det mötet. Jag visualiserade hur mitt liv skulle kunna se ut utan Mia vid min sida. Jag visualiserade mig hur jag ensam skulle ta hand om barnen och att jag skulle vara den bästa pappan jag någonsin kunde vara. Jag visualiserade mig den sorg och tomhet jag skulle känna av Mias bortgång.

 Det här är såklart inte sunt det förstår vem som helst, men lik förbannat hade jag den där dödsångesten dagarna innan och under hela operationsdagen fram till att Kirurgen ringde och sa, ”vi är klara, operationen gick bra”. Den lättnaden! Jag visste att nu var det bara resten kvar men min stålkvinna fixade första etappen!

 

Det kanske hjälpte någonstans att jag hotade Mia med stryk om hon skulle dö……..

 

//Jocke

Nyanser av sorg

Publicerad 2013-09-28 21:14:39 i Allmänt

 

När man blir serverad mat här på Kvinnokliniken så får man sin bricka placerad vid en stol och det är helt enkelt där man sen sitter och äter sin mat, det blir alltså en liten surprise varje gång man ska äta vem/vilka man får sitta bredvid och bland det första som jag då ”översociala Greta” undrar är om de ens kommer vilja vara sugna på att prata överhuvudtaget med grannarna. Ibland blir frukosten/lunchen/middagen väldigt tyst. Ibland blir den som den blev under denna matstunden, 4 olika nyanser av sorg.

Då jag rätt länge varit i sjukträsket så är sorg ett ämne som jag finner väldigt intressant, sorg har i vår familj kommit och gått en hel del ett år bakåt. Främst har det givetvis handlat om sjukdomen, men det har även handlat om sorgen efter bortgången av min mormor, sorg har kommit vid sjukdom av en annan nära familjemedlem, sorg har kommit av att inte få åka till Grekland och bada 1 vecka.

Människan är byggd att tycka och tänka själv, dra sina egna slutsatser. Och rent spontant så tror jag många av er som läser detta nu anser nog att sorgen för att inte få åka till Grekland nog är en fis i rymden jämfört med det andra. Att den inte riktigt får ”gillas”…., om jag sen säger att den genuina sorgen kom från vår 6-åriga dotter när vi berättade för henne att hon inte kommer få åka till Grekland med sin kompis och mormor och morfar,  ”gills” den sorgen då?

Vi satt idag 4 kvinnor där vi bland annat hade ”Gerd”, hon satt med lite tofsar på huvudet och berättade sin historia vitt och brett om hur hon gått igenom 38 strålningar med inkluderade cellgifter, och nu äntligen hade fått chansen att operera sig. ”Gerd” kommer aldrig bli fri från cancer det vet hon. Men satan sicken krutgumma.

Vi hade ”Britta”, hon var lättad över att äntligen blivit av med sin livmoder då den ställt till med massor med problem, hennes äggstockar försvann också så det blir tyvärr klimakteriet i ett tidigare stadie än vad hon velat.

Vi hade även mig, o min historia vet ni ju….o den berättar jag gärna om någon frågar mig när vi sitter tillsammans, och jag drar även där mina dåliga ”cancerskämt” för  att jag själv tycker att det är rätt så kul!

Sist men inte minst hade vi ”Sandra”, en ung tjej som började prata som vanligt men som under tiden hon berättade sin historia började gråta. Hon var inte där pga någon cancer, hon var heller inte där för att hon själv mådde dåligt, hon var frisk som en nötkärna…..men hon hade drabbats av ”troligt” missfall, så för att vara krass så var det inte hennes liv det var fara för, utan det liv som fanns inuti henne. Hon blev ledsen då hon inte kände att hon hade ”något att komma med” då vi andra satt där och berättade våra tragiska livshistorier ” ändå så glada” som hon uttryckte det, vad hade hon? Hon fick ju ”bara” missfall.

Vi övriga blev givetvis helt bestörta så det slutade med att i alla fall 3 av oss grät ihop, för vem är att bestämma VEM som ska ha mest sorg,  vem är att bestämma VAD som är sorg?

I min syn på sorg kan den komma i en miljard olika skepnader, det finns ingen som har rätten att bestämma vad sorg ska vara, hur den ska kännas eller vem som får känna den. I min syn på sorg är det viktigt att man tillåter sig själv att verkligen känna den, utan känslan av att vara dömd.

 

 

 

 

VARNAR FÖR LÄSKIG BILD!!!

Publicerad 2013-09-28 10:43:49 i Allmänt

Ja, jag varnar er lite här innan för att ni som är lite känsliga för diverse sår,ärr,krigsskador,hajbett etc ska kunna slippa se. Jag har fått flera förfrågningar på hur jag ser ut efter denna operation och det är klart att jag ska bjuda er på lite naket!
Som ni kommer se på bilden nedan så ser det ut som om någon fått frispel och tagit närmsta häftpistol för att fixa ihop mig. Kan inte sluta att bli så otroligt imponerad av den sjukvård vi har idag i Sverige, hade detta hänt för 50 år sen hade jag levt då? Jag vet att många runtomkring har dåliga erfarenheter av den sjukvård vi har och för att vara krass så blev mitt "första" cancerfall Lex Maria anmält, men jag kan ändå inte klaga, för det är ändå dessa människor som räddat mitt liv, cancer är en vidrig sjukdom och som en läkare sa till mig första gången jag besökte Onkologen "Här på onkologen ger vi aldrig några garantier" och vad det menas med det förstår jag nu...
 
Iom att denna blogg fått en hel del besökare så kanske det även slinker in någon som inte känner mig och då kan det vara på sin plats att förklara lite varför jag skriver som jag gör.
Jag har ett STORT socialt samt skämt behov. Det har blivit min egen rehabilitering i allt det mörka att få skämta vitt och brett (och grovt) om allt det hemska som har hänt mig. Det kan säkert ibland verka som om att jag tar "lätt" på det här och går igenom min cancer med en klackspark, men det är fel. Jag hamnar även jag i det allra mörkaste lilla skrymsle där tankar om död, begravning och barn som förlorar sin mamma bara dånar runt i huvudet och hjärtat i min kropp nästan slutar slå bara pga dessa tankar. Jag tillåter mig själv att hamna där ibland när det känns som värst, jag tillåter mig själv att gråta inför min man och säga att jag vill ligga i en minneslund och inte ha någon särskild gravsten. Jag tillåter mig själv att tänka att jag kanske aldrig får uppleva hur det är att bli mormor eller farmor.
MEN det jag inte tillåter är att stanna där länge! För utanför det svarta finns en Man som behöver sin Fru, det finns 2 barn som behöver sin mamma, det finns många underbara vänner som behöver sin vän, det finns en mamma o pappa som behöver sin dotter och det finns en syster som behöver sin syster. Så då är det bara och sparka sig själv i arslet, ge cancern fingret och skratta....för än är jag inte död!
 
Förresten, gällande ärret som kommer pryda min mage så kommer jag föralltid förneka att det är operationsärr... Det kommer att luta mot antingen Hajattack eller misslyckat "såga-itu-damen-i-lådan-trolleri-trick"...Eller Lisa,
har du kommit på nåt mer??
 
Kärlek till er alla o tillåt er själva att må dåligt ibland när ni behöver, det som ni ska tänka på är att det ALLTID finns någon därute som behöver er, ni är aldrig själva!
 
 
 
 

Pepp

Publicerad 2013-09-27 11:24:39 i Allmänt

Vill bara snabbt tacka för alla positiva meddelanden här och på FB.
 
Det värmer ska ni veta!
 
//Jocke

Mia här....

Publicerad 2013-09-27 09:26:02 i Allmänt

Ja nu äntligen har jag funnit ork o lusten att skriva ner några rader!
 
Jag känner sakta men säkert hur livet kommer tillbaka till mig, jag har nu ett flertal gånger kunnat gå omkring i korridorerna samt även kunnat sitta upp och äta. En total jävla seger enligt mig! ;o)  Har fortfarande rätt så taskiga blodvärden så ibland snurrar det till men det ser jag som en billig fylla!
Jag känner i alla fall att jag är på banan igen....jag tänker ta tillbaka min egen kropp.
 
För er som vill veta precis vad de gjorde under operationen kan fortsätta läsa, ni som inte vill kan jag säga hejdå till här! Hej då!
 
Jo, det då kirurgerna gjorde då under 6,5 timma var att de tog bort mina äggstockar, (hej klimakteriet), de tog bort 15 cm tjocktarm då tumören låg dikt an mot den så de blev tvingade till att göra någon koppling inne i magen vilket medförde att jag i 3 månader kommer att få ha en tillfällig stomipåse på tunntarmen, turen är att de kommer att kunna lägga tillbaka denna sen och det var satans skönt att höra, de tog även ännu en del av slidan. Allt detta gjordes i ett snitt som går ca 3cm från bröstbenet ända ner till början av blygdbenet. Så jag hoppas innerligt att de såg allt ordentligt denna gången. Denna tumör var 4 x 2 cm, den förra var 17 mm x 6mm. Jag fick även tillfällighet att få vara med i en forskningsstudie där de under ingreppet ville ta en del fett till en studie gällande diabetes och barn. Jag hade nog sett att de kunde tagit några kilon...de tog 10 gram.
 
 
Som ni märker så känns det rätt så bra som situationen är nu! Men hur känner jag imorgon? Hur känner jag om 3 månader? Det kan jag aldrig veta, men jag vet att snart kommer min man och dotter och då ska jag krama henne tills hon nästan storknar, sen ska hon få hämta andan och så ska jag krama henne lika hårt igen.
 
Ta hand om er därhemma, snart är jag tebax!
O ni gör väl era cellprov kvinnor!!!!!!!!!!!
 
Puss o Kram
Mia
 
 

Hälsa på

Publicerad 2013-09-27 06:55:00 i Allmänt

Det har ju varit dn hel del tunga inlägg så här långt kan man säga. Så därför kör jag glada fredagen. Ni ska få hänga med mig när jag shoppar på Stureplan, tar en latte och myyyser och nedan kommer mitt recept på vääärldens godaste chokladbollar......
 
....nä inte riktigt kanske, men idag ska Stina få träffa sin mamma tänkte jag. Hon fick vara ledig från skolan idag så vi kan åka över. Se om vi möjligen försöker hitta på något skoj efter. Tvinga henne att dricka latte kanske?
 
//Jocke

Kommer mamma att dö?

Publicerad 2013-09-26 22:45:07 i Allmänt

Nu har jag fått den frågan jag hoppades att slippa svara på. Ni som är föräldrar kan allra säkrast tänka er in i att ha en sådan konversation med ert barn. En nygråten Stina sitter uppkrupen i mitt knä och frågar oroligt just de orden. Pappahjärtat brister när jag hör vad hon säger. Hon är sex år och ska inte inte behöva ha de här tankarna. Den smärtan i hennes lilla kropp måste vara otroligt stor. Ta er nyckelperson i livet och ställ samma fråga till er själva. Det är ingen jackpot direkt....
 
Vi pratade om det och mycket annat och efter en stund så kunde hon somna.
 
Ta nu och ge era barn eller någon annan i er närhet en stor kram, det är dom värda.
 
//Jocke

En jobbig natt

Publicerad 2013-09-26 11:28:06 i Allmänt

Som jag skrev innan så sov Mia större delen av eftermiddagen, hon sa själv att hon blev tröttare och tröttare. Så inatt fick hon väldigt ont. I samband med det sjönk blodtryck och hennes blodvärde var inte heller bra. Sköterskorna var på tå och gjorde undersökningar och ringde läkare. Beslutet togs att flytta tillbaka Mia till post operation eftersom hon hade hög smärta och värdena "gick åt fel håll". Väl där fick hon mer blod och högre dos smärtstillande. Jag skrev nog inte det tidigare men hon förlorade en hel del blod under själva operationen. Så pass att dom gav extra under ingreppet.
 
Hur som helst så stabiliserade läget sig och läkarna fick bukt med smärtan. Nu är hon tillbaka på rummet men är återigen väldigt trött. Men det är klart efter en sån natt...
 
//Jocke

Gårdagen

Publicerad 2013-09-26 10:44:50 i Allmänt

Sa ju som sagt att jag skulle återkomma om gårdagen. Mia kom upp till avdelningen runt kl 11 efter att ha tillbringat natten på post operation. Det är säkert många som har bättre koll på det än jag men det är där man vaknar upp från narkos och dom har stenkoll på värden etc etc. Allt för att man inte ska bli dålig och för att undvika allvarliga komplikationer.
 
När hon dök upp så såg hon rätt pigg ut tycker jag (om man tänker på omständigheterna). Vi småpratade lite och hon var inte alltför smärtpåverkad.
 
Det serverades lunch runt kl 12 och Mia satt upp på sängkanten och pilla i sig lite mat. Vi pratade om lite allt möjligt och hade en ganska bra stund. 
 
Efter det blev hon trött och dåsig. Hon låg liksom i dvala mer eller mindre hela dagen efter det.
 
En av kirurgerna som utförde operationen tittade förbi lite snabbt. Tydligen hade operationen tagit 6,5 timmar! Det låter väääldigt länge i mina ögon. Vääääldigt länge låter även vääääldigt komplicerat.
 
Som sagt Mia sov praktiskt taget igenom hela eftermiddagen och vaknade till då och då. Jag åkte hem på eftermiddagen och då var läget oförändrat. Mias mamma Ewa tittade till henne framåt tidig kväll men då var Mia fortfarande väldigt trött.
 
återkommer om hur natten var.
 
//Jocke

En hel del nytt men.....

Publicerad 2013-09-25 20:40:51 i Allmänt

......jag orkar inte mer för idag. Det har varit mycket med det ena och det andra idag och efter 2 dygn med minimal sömn är orken borta. återkommer imorgon.
 
over and out
 
//Jocke

Tillsammans går det bra!

Publicerad 2013-09-25 14:56:00 i Allmänt

Jag tittade på insamlingen hos Cancerfonden och den är uppe i hela 32 700 kr! Tycker det är fantastiskt att så många vill vara med och stötta!! Stort stort tack.
 
Sprid gärna insamlingen till vänner, bekanta, era arbetsgivare, företag ni känner till.
 
Tillsammans klarar vi målet på 100 000 kr!
 
//Jocke

Äta mat!

Publicerad 2013-09-25 13:34:47 i Allmänt

Lite mer status på Mia är att hon har suttit upp på sängkanten och fått i sig lite mat. Hon blev såklart trött efter ett tag men läkarna tycker det är bra om hon försöker röra sig. Smärtlindringen är effektiv och funkar finfint så det hjälper säkert till.
 
//Jocke

Vaken

Publicerad 2013-09-25 11:17:35 i Allmänt

Äntligen kom Mia tillbaka till rummet! Hon är duktigt mörbultat och slangar far överallt. Jag tycker ändå att hon under omständigheterna ser rätt pigg ut. Vi kommer under dagen att träffa kirurgerna för att få mer information. 
 
Mia kommer säkert skriva något inlägg här när hon orkar.
 
//Jocke 

På plats

Publicerad 2013-09-25 10:03:00 i Allmänt

Jag kom precis till avdelningen och blev lite förvånad. Ingen Mia på vårdrummet? Inte ens en säng? Ett snabbt samtal senare med en sköterska så fick jag klart för mig att hon blev kvar på uppvaket hela natten. Hon ska hämtas upp inom en timme gissningsvis.
 
Så kör vi lite mer väntan....

Vilken jävla väntan!

Publicerad 2013-09-24 22:12:06 i Allmänt

Idag har varit en av de mest ångestfyllda dagarna i mitt liv. Att bara sitta och vänta på att telefonen ska ringa.  I förväg visste vi att det fanns ett spann av olika scenarion om utgången av ingreppet, det hade vi blivit smärtsamt informerade om av ansvariga kirurger.

Efter den informationen var Worst case (förutom att lämna jordelivet på operationsbordet) att kirurgerna skulle öppna upp och konstatera att cancern hade en så pass spridning att operationen inte skulle vara effektiv och då avbryta ingreppet.

Med andra ord kunde ett telefonsamtal från sjukhuset tidigt på dagen innebära att situationen är än värre än vad vi tidigare förutsatt. Telefonen ringde aldrig…….

Jag pratade med en av kirurgerna vid ca kl 16 och då hade de precis slutfört operationen och de var nöjda med resultatet. Den lyckade operationen har givetvis ett pris på Mias kropp som jag själv inte vet idag.

Det som händer nu är att Mia först och främst ska få komma tillbaka till avdelningen från uppvaket, vilket kommer ske någon gång under natten. Sen ska hon återhämta sig lugnt och försiktigt. Efter detta så får vi se om det kommer behövas ytterligare behandlingar som till exempel strålning, cytostatika etc. Men det får framtiden utvisa.

Idag njuter vi av att Mia tagit ett steg framåt.

Älskar dig min underbara Mia, du är hårdare än Black Metal.

 

//Jocke

Ingen kan göra allt men alla kan göra något

Publicerad 2013-09-24 13:08:29 i Allmänt

Reventia AB som är både min och Mias arbetsplats har öppnat upp en insamling hos Cancerfonden till förmån för just Mia. Tanken med insamlingen är att fler människor ska få möjligheten att få hjälp mot cancer
 
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=7256
 

07.45 rullar vi.....

Publicerad 2013-09-24 07:31:06 i Allmänt

Jahopp, nu sitter jag visst här igen, i en snygg sjukhusskjorta med rumpan bar.
 
Inte fan skulle livet bli såhär? Den första tanken man får är att cancer drabbar inte mig.....nu gjorde den det. men inte trodde jag att det skulle finnas kvar i min kropp efter den förra operationen. Men så är nu läget och det är bara att hoppa på tåget igen. Denna gång ska de bara lyckas!
 
Det läskiga i den här omgången är som Jocke skrev ovan att vi inte vet vad som kommer att hända under operationen, svaren får vi när jag vaknat upp.
 
Så nu kl 07.45 rullas jag iväg....för sista gången! För nu ska skiten väck!
 
Puss på er
Mia

Dagen innan....

Publicerad 2013-09-23 22:19:20 i Allmänt

Idag är det dagen innan det ska ske. Mia ligger i Linköping och inväntar operationen som ska ske imorgon tisdag. Det är ett stort ingrepp och i ärlighetens namn är det ingen, inte ens kirurgerna, i det här läget som vet exakt hur omfattande operationen kommer att vara eller hur lång tid den tar.
 
Jag kommer uppdatera info om hur operationen har gått så fort jag vet något och får tid att skriva.
 
//Jocke
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela