livmedcancer.blogg.se

Den här bloggen skrivs av Mia och Jocke Samuelsson och det här är vår historia: Hösten 2012 så fick Mia besked om att hon hade livmoderhalscancer. Beskedet kom kort tid efter att hon hade fött vårt andra barn, en son som heter Ville. Innan Ville kom till oss så har vi en dotter som heter Stina. Mia dog av sin sjukdom i januari 2015 efter knappa två och ett halvt års kamp. Jag har valt att driva bloggen vidare för att fortsätta berätta vår historia. En historia som inte avslutas med ett dödsfall utan en historia som skapas kontinuerligt av vår familj. Vill ni maila frågor eller liknande gör det på: livmedcancer@gmail.com

Då har en vecka gått.

Publicerad 2013-12-14 12:41:19 i Allmänt

En veckas behandling är över för Mia och jävlar vilken vecka……. Det har varit strålbehandlingar, en cellgiftsbehandling och andra undersökningar och möten med sjukgymnaster och andra läkare. En visdom att dra efter den första veckan är att släppa kontrollen och bara åka med. Vi satt ambitiöst och försökte planera in i våra kalendrar så långt som vi hade fått information om, bara för att få tiderna ändrade, och ändrade igen, och igen. Det verkar som att de ser verkligen till att individualisera behandlingen så den blir så effektiv som möjligt, därför alla ändringar hit och dit. Som sagt bar att hänga med som nått litet löv i en stormvind.

Annars måste jag säga att veckan har gått bra i den meningen att alla behandlingar har genomförts och inga andra biverkningar än de som dem har förvarnat innan för har dykt upp.

Själva strålningsbehandlingarna tar ju inte mer än 5-10 minuter effektiv tid så på det sättet är det ju bra. Cellgiftsbehandlingen tog då lite längre tid, cirka 6 timmar. Mia fick då 3 påsar koksaltlösning om 1 liter styck, alltså 3 liter totalt. I en av påsarna var cellgiftet utblandat. Först 1 liter vanligt koksalt sedan cellgiftsblandningen och sist 1 liter koksalt. Sjuksystrarna gav lite skön kuriosa genom att informera om att om cellgiftet skulle hamna på huden, till exempel om man skulle spilla lite, så skulle huden bli irriterad och att det skulle uppstå sår. Nä men vi trycker in det i blodet, inga problem!!

En halvtimme in på cellgiftspåsen så bara rann färgen av Mia, tjoff sa det bara så var hon blek som ett lakan. Hade hon klätt av sig naken och ställt sig mot en vit vägg hade ingen sett henne, jag lovar!! Men hon mådde ändå inte så dåligt av behandlingen så där på direkten, hon blev trött sa hon. Men det är klart hon fick den lilla dosen av 34 tabletter (tror jag det var) på ett bräde för att motverka andra biverkningar som illamående. Dä ä bar å svälj som Gunde hade sagt!

Hon är som sagt trött och sliten just nu, hon har mest legat i sängen snart ett dygn i sträck och sover mest. Men mår nog ändå inte så dåligt i övrigt såsom illamående etc. förutom tröttheten och utmattningen.

Det är bra med två dagars paus känner jag, så hon får vila upp sig lite. Ja för min del också känner jag. Det är fruktansvärt att stå bredvid det är inget snack om det.

 
//Jocke
 

Kommentarer

Postat av: Virre

Publicerad 2013-12-14 19:59:44

❤️😘

Postat av: Linda

Publicerad 2013-12-14 20:23:51

Stora styrkekramar till dej, Mia och era fina barn!!

Postat av: Andreas & Camilla

Publicerad 2013-12-14 22:18:28

Kämpa på vi tänker på er💪💪 ! Styrke kramar

Postat av: Hillevi

Publicerad 2013-12-15 12:41:57

Fina och starka Mia och Jocke och Ville och Stina. Tänker massor på er och skickar massa styrka till er. Puss

Postat av: Sandra B

Publicerad 2013-12-16 09:15:21

❤️❤️Många styrkekramar! ❤️❤️

Postat av: Tina & Stefan

Publicerad 2013-12-16 18:14:04

Här kommer en bunt med strykekramar till er alla fyra. Vi tänker på er <3

Postat av: Petra Karlstrand

Publicerad 2013-12-17 19:10:46

Låter galet tufft i mina öron......nu gäller det att hålla i och hålla ut för snart är den tuffa tiden över!!!!! Ord känns överflödiga men en bunt kramar kommer här till er alla!!! ❤️

Postat av: Lisa

Publicerad 2013-12-18 22:51:07

Jag tänker på er varje dag. Jag står alltid redo att ge en hjälpande hand. 1 week down, 4 to go. ♡♥♡♥♡♥♡♥♡

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela